2011. május 7., szombat

Mama fánkja




1 kiló finomliszt
50g. élesztő
250g ráma fele
kb 2 deci tej
2 egész tojás
2-3 szem közepes krumplit(puhára főzve s áttörve )
1 nagy doboz tejföl
csipet só-cukor

Kivételesen nem kell az élesztőt felfuttatni,mert a meleg áttört krumpli megteszi hatását.Az egész alapanyagot össze gyúrjuk és addig dagasztjuk míg el nem válik az edénytől és szép hólyagos nem lesz a tészta(keménykés tésztát kell kapni,nem szabad lágyra csinálni mert ugy is meg lágyul kelés közben).Letakarva 1 órán át kelesztjük a duplájára és tenyérnyi nagyságúra ki nyújtjuk és pohárra ki szaggatjuk és tovább 1 órán át letakarva kelesztjük és forró olajban szép világos arany barnára sütjük.
Procukorral vagy lekvárral de csokival bevonva is fogyaszthatjuk :D

Nincsenek megjegyzések: