2011. december 29., csütörtök

Juhtúrós

Nem sok mindent hoztam magammal otthonról,de az a pár étel az maradandó is.Ezek közé tartozik ez az  roppant egyszer és istenien finom sós sütemény.


Tésztához:
500gramm Juhtúró
500gramm Finom liszt
500gramm sütö margarin vagy vaj
só,ha kell hozzá és sajt a tetejére,tojás a kenéshez.

Elkészitése:
Elöző este bekeverni a tésztát s állni hagyni hüttöben letakarva.
Másnam 200 fokra elő melegiteni a sütőt, a tésztábol kb 2 ujjnyi vastagra nyujtani tojással bekenni és sajttal megszorni és dereje vágoval tetszés szerintre vájuk. Tepsibe tevés után kb 15-20 perc alatt vagy szép arany barnára sütjük.

 Nagyon hamar meg van és isteni finom,csak legyen elég belőle :D

Nincsenek megjegyzések: