2010. február 11., csütörtök

óvári


Ezer éve nem ettem és egyik nap ráébredtem,hogy a páromat meg kell lepnem vele és szerencsémre sikerült is, csak falta ezt az egyszerű nem túl pepecses étket :D

Hozzávalók :
6-8 szerel sertés comb vagy karaj (kinek mit enged meg a pénztárcája)
6-8 szelet sonka (mindegy milyen )
fél kiló gomba
1 kis fej vöröshagyma
30 deka reszelt sajt(akár füstölt )

Elkészítése:

Húsokat ki klopfolni,sózni borsozni és hirtelen elő sütni pirosra.megmaradt zsiradékban meg futtatni a hagymát aztán hozzá tenni a megtisztított szeletekre vágott gombákat és össze párolni (sózni borsozni )
egy nagy tepsit kicsit beolajozni és a hús szeleteket elhelyezni rá aztán a sonkát,gombát és végül a reszelt sajtot.Elő melegített sütőben 30-40 percig készre sütni. Én tejfölös krumplipürét csináltam hozzá köretnek

4 megjegyzés:

nia írta...

Hú, de jól néz ki! Egyszer tuti kipróbálom... sajnos nem most, mert holnaptól újra meg kellene próbálni diétázni.

De milyen az a tejfölös krumplipüré? Még soha nem hallottam róla.

Margherita írta...

en is szeretnem tudniiii!!!

nyanyus írta...

Egyszerű csajok,kis logika és magatoktól is rájöttök :D

megfőzöd sós vízbe a krumplit leszűröd és vajat sót borst és egy (ízlés szerint kicsi vagy nagy) 20%-os zott tejfölt teszel hozzá(tej helyett)és így töröd össze pürévé :D
én azért szoktam zottot használni mert isteni finom és krémes de tehetsz hozzá más milyen tejfölt attól kicsit savanykás lesz nagyon fincsi :D

nia írta...

Na, éppen ezt akartam kérdezni, hogy nem lesz a tejföltől savanyú?
Imádom a tejfült, de a krumplipürét inkább édeskésen..