2010. február 11., csütörtök
óvári
Ezer éve nem ettem és egyik nap ráébredtem,hogy a páromat meg kell lepnem vele és szerencsémre sikerült is, csak falta ezt az egyszerű nem túl pepecses étket :D
Hozzávalók :
6-8 szerel sertés comb vagy karaj (kinek mit enged meg a pénztárcája)
6-8 szelet sonka (mindegy milyen )
fél kiló gomba
1 kis fej vöröshagyma
30 deka reszelt sajt(akár füstölt )
Elkészítése:
Húsokat ki klopfolni,sózni borsozni és hirtelen elő sütni pirosra.megmaradt zsiradékban meg futtatni a hagymát aztán hozzá tenni a megtisztított szeletekre vágott gombákat és össze párolni (sózni borsozni )
egy nagy tepsit kicsit beolajozni és a hús szeleteket elhelyezni rá aztán a sonkát,gombát és végül a reszelt sajtot.Elő melegített sütőben 30-40 percig készre sütni. Én tejfölös krumplipürét csináltam hozzá köretnek
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
Hú, de jól néz ki! Egyszer tuti kipróbálom... sajnos nem most, mert holnaptól újra meg kellene próbálni diétázni.
De milyen az a tejfölös krumplipüré? Még soha nem hallottam róla.
en is szeretnem tudniiii!!!
Egyszerű csajok,kis logika és magatoktól is rájöttök :D
megfőzöd sós vízbe a krumplit leszűröd és vajat sót borst és egy (ízlés szerint kicsi vagy nagy) 20%-os zott tejfölt teszel hozzá(tej helyett)és így töröd össze pürévé :D
én azért szoktam zottot használni mert isteni finom és krémes de tehetsz hozzá más milyen tejfölt attól kicsit savanykás lesz nagyon fincsi :D
Na, éppen ezt akartam kérdezni, hogy nem lesz a tejföltől savanyú?
Imádom a tejfült, de a krumplipürét inkább édeskésen..
Megjegyzés küldése