Ezt a remek művet Juniusban csináltam az én hön áhitattal imádott Anyosomnak és aposomnak a születésnapjára....
Istenien sikerül még engem is meglepet...de a többieket sem hagyta hidegen már azért is mert csak ennyi kép készült rola :D
Egyszerű volt megcsinálni,bár nem úgy csináltam ahogy ezt a nagy könyvben megirta Dobos C. József.Ennek ellenére isteni finom lett,de mopst tényleg :D
Csináltam egy egyszerű torta alapot amit 3 részre sikeredett vágni és megkentem azzal a csoki krémmel amit alkottam (250gramm ráma 3 tábla tortabevonó és kicsi rumaroma meg természetesen annyi porcukor amennyit én megkivántam és igy nem lett édes...) hogy minden szépen flottuzl ment a torta teteje az az alja lett hamár szép sima erre csináltam a karamellt szépne gyorsan elkentem és még frissiben bevagdostam vajas késsel... aztán gyorsan össze állitottam a tortát,megkentem a krémmel a maradék krémet mielött megettük volna csipivel azért diszitésre is kiterjesztettem :D
3 megjegyzés:
finommmmm!!!
Ez igen!
A karamellt mégis hogyan csináltad a tetejére és végén az edényből hogyan takarítottad ki a maradék karamellt? Nekem ezzel mindig annyi bajom van, ezért inkább nem is csinálok, pedig imádnám.
feltezsed a cukrot olvasztani karamellizálni és teszel bele egy kanálnyi margarint aztán mikro szép olvadt barna az egész egy késhegynyi szodabikarbonát bele.Fel fog habzani ezzel igy még kevergetni kell aztán gyorsan melegen ráa piskotára és vajas késsel bevagdosni de lehetöleg ugy hogy szét vagdald mert külömben hilti kell hozzá :D
beáztattam forro vizben de azt is csinálhatod hogy ujra melegited tele vizzel és az feloldja
Megjegyzés küldése